Preview

Selected image

Αντεγκληματική Πολιτική και Παγκοσμιοποίηση

(KOM05121) -  Βιδαλη Σοφια

Course Description

Το μάθημα αυτό από το 2013-2014 αντικατέστησε το μάθημα ΑΝΤΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Το μάθημα προσφέρεται ως υποχρεωτικό στο ΣΤ΄ εξάμηνο στην Κατεύθυνση Κοινωνικής Διοίκησης (Κατεύθυνση Προχωρημένων Εξαμήνων Κοινωνικής Πολιτικής) και την Κατεύθυνση Πολιτικής Επιστήμης και ως επιλογής στην κατεύθυνση προχωρημένων εξαμήνων Κοινωνικής Εργασίας.

Το μάθημα αποτελεί μέρος ενός κύκλου μαθημάτων που εξετάζουν το εγκληματικό και το ποινικό φαινόμενο: Πρόκειται για τα μαθήματα Εγκληματολογία, Ασφάλεια και Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ποινικό φαινόμενο και τυπικός κοινωνικός έλεγχος, Δίκαιο και Παραβατικότητα Ανηλίκων, Ελληνική και Διεθνής Σωφρονιστική Πολιτική, Θυματολογία, Αντεγκληματική Πολιτική και Παγκοσμιοποίηση, που διδάσκονται στο Τμήμα, ως υποχρεωτικά ή επιλογής κατά περίπτωση. Μέσω της διδασκαλίας των αντικειμένων αυτών οι φοιτητές αποκτούν τις απαραίτητες βασικές γνώσεις για μια συστηματικότερη ενασχόληση με τις Εγκληματολογικές Επιστήμες αργότερα, σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Αντικείμενο του μαθήματος είναι η εξέταση των προτύπων, θεσμών και μέτρων αντεγκληματικής πολιτικής στο πλαίσιο της παγκοσμιοποιησης και των ειδικοτέρων εγκληματικών φαινομένων που επιτείνονται από αυτήν την εξέλιξη. 

Αναλυτικότερες πληροφορίες βλ πληροφορίες μαθήματος.

Ώρες διδασκαλίας: 3 εβδομαδιαίως, ECTS: 5

 

Creation Date

Friday, May 27, 2011