Παρουσίαση/Προβολή

Επιλέχθηκε εικόνα

ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΕ ΜΕΥΑ

(15ΘΕ1Ν - Κ2) -  Παρασχος Μελιδης, Σπυρίδων Ντούγιας, Νικόλαος Ρέμμας, Κωνσταντίνος Αζής

Περιγραφή Μαθήματος

Μαθησιακά Αποτελέσματα

Το μάθημα στοχεύει να παρέχει στους φοιτητές την κατανόηση των θεμελιωδών αρχών και την ικανότητα σχεδιασμού μεθόδων για την αντιμετώπιση νέων επίμονων ενώσεων που εμφανίζονται στα επεξεργασμένα νερά των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων, οι οποίες δεν αποικοδομούνται εύκολα από τις συμβατικές μεθόδους επεξεργασίας λυμάτων.

Δεξιότητες

Ικανότητα εφαρμογής των θεμελιωδών αρχών και σχεδιασμού συστημάτων προχωρημένων τεχνολογιών που στηρίζονται σε οξειδωτικά συστήματα με βάση το όζον, το υπεροξείδιο του υδρογόνου, την υπεριώδη ακτινοβολία και συνδυασμούς αυτών. Την χρήση του  αντιδραστηρίου Fenton και του συνδυασμού Photo-Fenton. Την εφαρμογή της μεθόδου της σπηλαίωσης και της νανοτεχνολογίας στην αφαίρεση επίμονων χημικών ουσιών όπως και οξειδωτικών συστημάτων συνδυασμού υπερήχων και φωτοκάταλυσης. Σημαντικό βήμα αποτελεί και ο συνδυασμός προχωρημένων οξειδωτικών συστημάτων και βιολογικών διεργασιών.

Τύπος μαθήματος

Ειδικού υπόβαθρου, ανάπτυξης δεξιοτήτων

Προαπαιτούμενα μαθήματα

Χημεία για Μηχανικούς, Περιβαλλοντική Μικροβιολογία, Φυσικές και Βιοχημικές Διεργασίες, Τεχνολογία και Διαχείριση Υγρών Αποβλήτων Ι και ΙΙ, Έλεγχος και Βελτιστοποίηση διεργασιών σε ΜΕΥΑ

Η αξιολόγηση του μαθήματος γίνεται με την

  • παράδοση εργασίας
  • προφορική εξέταση

Ημερομηνία δημιουργίας

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021