Ειδικά Θέματα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων Τροφίμων
Ελένη Ζαφειρίου, Κωνσταντίνος Γαλανόπουλος
Περιγραφή
Περίγραμμα μαθήματος |
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
- Επίδραση του μίκρο και μακροπεριβάλλοντος στην λειτουργία των επιχειρήσεων τροφίμων
- Η οργανωσιακή δομή της επιχείρησης και ο ρόλος της στην αποτελεσματική διαχείριση των διαθέσιμων πόρων
- Η διαδικασία λήψης των αποφάσεων και οι παράγοντες που επιδρούν σε αυτήν
- Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων (επιλογή, εκπαίδευση, ανάπτυξη δεξιοτήτων των εργαζομένων, τεχνικές ενίσχυσης εργασιακής αποτελεσματικότητας)
- Επιχειρησιακή Επικοινωνία και διαπροσωπική διαδικασία ( Ο ρόλος της κουλτούρας)
- Διεθνές Μάνατζμεντ. Η έννοια της παγκοσμιοποίησης, ο ρόλος των πολυεθνικών επιχειρήσεων και παραδείγματα πολυεθνικών επιχειρήσεων τροφίμων.
- Η λειτουργία της επιχείρησης στον Τέλειο Ανταγωνισμός
- Η λειτουργία της επιχείρησης στο Ολιγοπώλιο
- Χρηματοοικονομική Διοίκηση: Αξιολόγηση Επενδύσεων
- Χρηματοοικονομικοί Δείκτες Απόδοσης μιας επιχείρησης. Η έννοια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης
- Θεωρία Αποθεμάτων. Ιδιαιτερότητες στον κλάδο των τροφίμων
- Έλεγχος μάνατζμεντ: Αναγκαιότητα και αναδιαμόρφωση υφιστάμενων στρατηγικών για βελτίωση της απόδοσης της επιχείρησης
- Τιμολογιακή πολιτική των επιχειρήσεων τροφίμων και το ζήτημα της διάκρισης των τιμών
- Παρουσιάσεις εργασιών των φοιτητών
Περίγραμμα μαθήματος |
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
- Επίδραση του μίκρο και μακροπεριβάλλοντος στην λειτουργία των επιχειρήσεων τροφίμων
- Η οργανωσιακή δομή της επιχείρησης και ο ρόλος της στην αποτελεσματική διαχείριση των διαθέσιμων πόρων
- Η διαδικασία λήψης των αποφάσεων και οι παράγοντες που επιδρούν σε αυτήν
- Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων (επιλογή, εκπαίδευση, ανάπτυξη δεξιοτήτων των εργαζομένων, τεχνικές ενίσχυσης εργασιακής αποτελεσματικότητας)
- Επιχειρησιακή Επικοινωνία και διαπροσωπική διαδικασία ( Ο ρόλος της κουλτούρας)
- Διεθνές Μάνατζμεντ. Η έννοια της παγκοσμιοποίησης, ο ρόλος των πολυεθνικών επιχειρήσεων και παραδείγματα πολυεθνικών επιχειρήσεων τροφίμων.
- Η λειτουργία της επιχείρησης στον Τέλειο Ανταγωνισμός
- Η λειτουργία της επιχείρησης στο Ολιγοπώλιο
- Χρηματοοικονομική Διοίκηση: Αξιολόγηση Επενδύσεων
- Χρηματοοικονομικοί Δείκτες Απόδοσης μιας επιχείρησης. Η έννοια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης
- Θεωρία Αποθεμάτων. Ιδιαιτερότητες στον κλάδο των τροφίμων
- Έλεγχος μάνατζμεντ: Αναγκαιότητα και αν
Περίγραμμα μαθήματος |
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
- Επίδραση του μίκρο και μακροπεριβάλλοντος στην λειτουργία των επιχειρήσεων τροφίμων
- Η οργανωσιακή δομή της επιχείρησης και ο ρόλος της στην αποτελεσματική διαχείριση των διαθέσιμων πόρων
- Η διαδικασία λήψης των αποφάσεων και οι παράγοντες που επιδρούν σε αυτήν
- Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων (επιλογή, εκπαίδευση, ανάπτυξη δεξιοτήτων των εργαζομένων, τεχνικές ενίσχυσης εργασιακής αποτελεσματικότητας)
- Επιχειρησιακή Επικοινωνία και διαπροσωπική διαδικασία ( Ο ρόλος της κουλτούρας)
- Διεθνές Μάνατζμεντ. Η έννοια της παγκοσμιοποίησης, ο ρόλος των πολυεθνικών επιχειρήσεων και παραδείγματα πολυεθνικών επιχειρήσεων τροφίμων.
- Η λειτουργία της επιχείρησης στον Τέλειο Ανταγωνισμός
- Η λειτουργία της επιχείρησης στο Ολιγοπώλιο
- Χρηματοοικονομική Διοίκηση: Αξιολόγηση Επενδύσεων
- Χρηματοοικονομικοί Δείκτες Απόδοσης μιας επιχείρησης. Η έννοια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης
- Θεωρία Αποθεμάτων. Ιδιαιτερότητες στον κλάδο των τροφίμων
- Έλεγχος μάνατζμεντ: Αναγκαιότητα και αν
Ημερολόγιο
Ανακοινώσεις
- - Δεν υπάρχουν ανακοινώσεις -