ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ VIII (2023-2024_8ο Εξάμηνο)

Πάνος-Λουκάς Εξαρχόπουλος, Επίκ. Καθηγητής (συντονιστής) - Γεώργιος Παπαγιαννόπουλος, Επίκ. Καθηγητής - Ναρίνα Σουβατζίδου (Εντεταλμ. Διδ.)

Περιγραφή

Yποχρεωτικό μάθημα [H01ΥΠ] – 8ο Εξάμηνο – 7 Δ.Μ. – 12 ECTS

Το μάθημα αυτό διατηρεί, σε μεγάλο βαθμό, τους στόχους και τις επιδιώξεις του αντίστοιχου μαθήματος «Αρχιτεκτονική Σύνθεση VII» του προηγούμενου 7ου Εξαμήνου, δίνοντας προτεραιότητα όχι μόνο στην ανάδειξη της κεντρικής ιδέας και των βασικών συνθετικών επιλογών, αλλά κυρίως στην απόδοση μιας ενιαίας σχεδιαστικής συνέπειας, η οποία να διατρέχει και να χαρακτηρίζει εμφατικά την αρχιτεκτονική πρόταση στο σύνολό της.

Το προς μελέτη συνθετικό θέμα αφορά σε ένα ειδικό κτιριακό συγκρότημα πολιτισμού, διοίκησης, εργασίας, ψυχαγωγίας κ.λπ., που να ενδυναμώνει τη συλλογικότητα και τη συμμετοχή των πολιτών (π.χ. Μουσείο, Δημαρχείο, Πολιτιστικό Κέντρο, Κτίριο Μικτών Χρήσεων, Επαγγελματικό Κτίριο κ.ά.).

Το μάθημα έχει κατεξοχήν εργαστηριακό χαρακτήρα (διαίρεση της τάξης σε τμήματα, εργασία-διορθώσεις στην αίθουσα διδασκαλίας/σχεδιαστήριο, περιοδικές παρουσιάσεις-κριτική φοιτητικών εργασιών), ενώ περιλαμβάνει και εισηγήσεις για γενικά ή ειδικ

Περισσότερα  

Ημερολόγιο

Ανακοινώσεις

  • - Δεν υπάρχουν ανακοινώσεις -