ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΙI - Βασικές Αρχές και Έννοιες της Αρχιτεκτονικής (2023-2024_2ο Εξάμηνο)

Ελένη Αμερικάνου, Καθηγήτρια (συντονιστής) - Σταύρος Δενδρινός, Αναπλ. Καθηγητής - Πάνος-Λουκάς Εξαρχόπουλος, Επίκ. Καθηγητής - Ναρίνα Σουβατζίδου, Εντετ. Διδάσκ.

Περιγραφή

Υποχρεωτικό μάθημα [Β01ΥΠ] – 2ο Εξάμηνο – 8 Δ.Μ. – 12 ECTS

Το μάθημα αποτελεί οργανική συνέχεια του αντίστοιχου μαθήματος του 1ου Εξαμήνου και εισάγει σε ζητήματα σύνθεσης, οργάνωσης και αvαπαράστασης του αρχιτεκτονικού χώρου, στοχεύοντας στην εξοικείωση των φoιτητών με τις διαδικασίες, μεθοδολογία και τεχνικές του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, μέσω επεξεργασίας κατάλληλα επιλεγμέvωv μικρώv θεμάτωv.

Η θεωρία περιλαμβάνει στοιχεία για τα μέσα αναπαράστασης του χώρου, τα κτιριολογικά και κτιριοδομικά δεδομένα και εργονομικές παραμέτρους, που υπεισέρχονται, κατά περίπτωση στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, καθώς και ανάλυση των παραγόντων που επηρεάζουν τα δεδομένα και τα ζητούμενα ενός αρχιτεκτονικού θέματος. Εκπονούνται δύο θέματα: το πρώτο αφορά στη σύνθεση στοιχειακών αρχιτεκτονικών διατάξεων για τη δημιουργία μιας μόνιμης ημιυπαίθριας κατασκευής και το δεύτερο αποτελεί ολοκληρωμένη σύνθεση σε συγκεκριμένο οικόπεδο, με σχετικά απλό κτιριολογικό πρόγραμμα, αλλά και με λειτουργικές ιδιαιτερότητ

Περισσότερα  

Ημερολόγιο

Ανακοινώσεις

  • - Δεν υπάρχουν ανακοινώσεις -