ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ VII (2023-2024_7ο Εξάμηνο)

Πάνος-Λουκάς Εξαρχόπουλος, Επίκ. Καθηγητής (συντονιστής) - Γεώργιος Παπαγιαννόπουλος, Επίκ. Καθηγητής - Ναρίνα Σουβατζίδου (Εντεταλμ. Διδ.)

Περιγραφή

Yποχρεωτικό μάθημα – Ζ01ΥΠ – 7ο Εξάμηνο – 7 Δ.Μ. – 12 ECTS

Στόχος του μαθήματος είναι η αναγωγή των πολλαπλών και αλληλοσυσχετιζόμενων παραμέτρων που υπεισέρχονται στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό σε ένα ολοκληρωμένο –από πλευράς λειτουργίας, νοήματος και σημασίας– κτιριακό συγκρότημα, που θα παράγει ένα δικό του «τόπο» ύπαρξης και αναφοράς, ενώ, παράλληλα, θα εντάσσεται και θα αποκαθιστά δεσμούς με το υφιστάμενο, άμεσο και ευρύτερο, περιβάλλον.

Το προς μελέτη συνθετικό θέμα αφορά σε ένα ειδικό κτίριο, με ισχυρή δημόσια παρουσία και κοινωνικό έρεισμα, που είτε θα ενδυναμώνει τη συλλογική μνήμη και την καλλιέργεια των πολιτών (π.χ. Μουσείο, Βιβλιοθήκη, Κέντρο Τεχνών κ.ά.) είτε θα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα αναγκών τους (π.χ. πολυώροφο Κτίριο Μεικτών Χρήσεων, χωροθετημένο στον πυκνό αστικό ιστό), αποτελώντας, σε κάθε περίπτωση, ένα σημείο αναφοράς στην πόλη.

Το μάθημα έχει κατεξοχήν εργαστηριακό χαρακτήρα (εργασία-διορθώσεις στην αίθουσα διδασκαλίας/σχεδιαστήριο, περιοδικές παρουσιάσεις-κριτική

Περισσότερα  

Ημερολόγιο

Ανακοινώσεις

  • - Δεν υπάρχουν ανακοινώσεις -